Iskolánkban moped (M), motor (A) és személygépkocsi (B) kategóriában indítunk képzést. Nyitvatartási idoben korlátlan számítógépes gyakorlást biztosítunk. Szükség esetén konzultációt is szervezünk.
FőoldalHĂ­rekTanfolyamokHumorGalériaOktató üzenHozzászólásokOktatókTablóVideókPartnereinkLetöltések

ÚTRAVALÓ Autósiskola Kft.
3200 Gyöngyös, Alkotmány út 18.
Tel.:/Fax.: +36 37 788 753
mobil: +36 20 344 8507
Felnőttképzési ny.sz.: B/2020/005311
info@utravalo.net
www.utravalo.net

Iskolánk főbb mutatószámai
2020. harmadik negyedév

Átlagos képzési óraszám (ÁKÓ):
B gyakorlat - 155,17%

Vizsga sikerességi mutató (VSM):
AM elmélet - 52,94%
AM forgalom - 100%
A1,A2,A elmélet - 66,67%
A1,A2,A forgalom - 92,86%
B elmélet - 74,72%
B forgalom - 52,46%

Képzési költség (KK):
AM kategória - 77.000 Ft
A1, A2, A kategória - 113.125 Ft
B kategória - 205.610,1 Ft

Következő tanfolyamunk:
Igény esetén indítunk tantermi elméleti tanfolyamot

A tanfolyamot tartja:
Bakos Csaba


A tantermi tanfolyam tartalmazza a vizsgafelkészítö alkalmazást.

"Nagyon színvonalas jó oktatók, a feleségemet is oda küldöm jogosítványt szerezni. Köszönet"

Németh János


Megváltozott az elméleti vizsga helyszíne!
Az új cím: Eger, Kossuth út 26
Buttler-ház
térkép - képes segítségSzimpatikus tárhely :)

 
Január 1-jétõl módosul a KRESZ

Elfogadta a kormány a KRESZ módosítását, s ezzel több mint hatvan ponton változtatja meg a rendeletet.

Elfogadta a kormány a KRESZ módosítását, s ezzel több mint hatvan ponton változtatja meg a rendeletet. A közúti közlekedés szabályainak módosítása január 1-jétõl lép hatályba.

Az eredeti tervekhez képest több hónapot csúszik a KRESZ módosítása: eredetileg szeptembertõl szerették volna elfogadni az új szabályelemeket. Az MTI birtokába került dokumentum szerint a változások elsõsorban a védtelen közlekedõk - a gyalogosok és a kerékpárosok - biztonságát javítja.

A közúti közlekedés szabályainak módosítása rögzíti többek közt, hogy a gyalogos átkelõhelyeknél a jelenleginél sokkal körültekintõbben kell közlekedni. Ha szükséges, táblával kell elérni, hogy a zebra felé tartó autósok csak olyan tempóban haladhassanak, hogy még elõtte képesek legyenek megállni.

A KRESZ módosítása a biciklis közlekedésben bevezet négy sebességhatárt, meghatározza a "nyitott kerékpársáv" fogalmát, lehetõvé teszi például, hogy a kerékpárok egyirányú utcába is behajtsanak a forgalommal szemben, vagy elõre menjenek a piros lámpánál. A változások eredményeként mentesülnek a jobbra tartási kötelezettség alól is, vagyis akár az út közepén is mehetnek majd.


 

Növelheti a kerékpárosok és a gyalogosok biztonságát, hogy a kanyarodó jármûvek vezetõi számára elsõbbségadást ír elõ a módosítás. A dokumentum lehetõvé teszi a kerékpárutakon várakozó jármûvek elszállítását is.

Az MTI úgy tudja, a változások a motorosokat és az autósokat is érintik. Januártól a motorosok is használhatják majd a buszsávot, és õk is elõremehetnek a piros lámpánál.

Több új közlekedési táblát is bevezetnek, például a torlódás veszélyét jelzõ piros keretes háromszöget, és engedélyezik az elektronikus jelzõtáblák használatát az autópályákon. A módosítás azt is engedélyezi, hogy a különösen balesetveszélyes helyeken a jelenleginél nagyobb, fényvisszaverõ sárga háttéren is elhelyezhetõk legyenek a közlekedési táblák.

Az új szabályozás pontosítja az iskolabusz fogalmát, és bõvíti a gyermekszállítás biztonsági követelményeit. A táblával megkülönböztetett iskolabuszok környezetében a fel- és leszállás mindkét oldali irányjelzõvel jelzett ideje alatt más jármûvek csak fokozott óvatossággal, lassabban közlekedhetnek - olvasható a dokumentumban.

A módosítás pontosítja a gyerekülés használatának szabályait: a 150 centiméternél alacsonyabb gyerekek ülését a biztonsági övhöz vagy annak bekötési pontjához kell csatolni. A tervezet szigorúbban szabályozza a rendszámok láthatóságát és meghatározza a quad fogalmát is.

Forrás: index.huUtoljára módosítva: 2009-11-25 22:04:20
 
Copyright © 2011 - utravalo.net - powered by: gsonline WebNDesign | Közzététel | Oldaltérkép | A jövő autósiskolája.